گپی با محمد طلایی سرمربی تیمملی کشتی آزاد
کشتی سرا :در ادامه مصاحبه با محمد طلایی سرمربی تیمملی کشتی آزاد را با هم میخوانیم.
از سفری سخت بازگشتید؛ ابتدا قهرمانی آسیا در هند و سپس حضور در بازیهای کشورهای اسلامی.
بله، ٢ هفته سخت را سپری کردیم. سیاست ما این بود در مسابقات آسیایی از نفراتی استفاده کنیم که جوانتر هستند و تجربه بالایی ندارند. بر همین اساس ٥ نفر از کشتیگیران ما اولین میدان بینالمللی خود در رده بزرگسالان را تجربه میکردند و خدا را شکر به اعتماد ما جواب مثبت دادند. نفراتی چون تیموری، شهبازی، اطری، محبی و رشیدی با اینکه به دلیل کمتجربگی کمبودهایی داشتند اما نسبت به توقع ما عملکرد مناسبی داشتند.
از کسب ٣ مدال طلا در باکو صحبت کنید. این مهم چطور حاصل شد؟
وقتی ما در هند بودیم، دیگر اعضای کادرفنی و با کمک خادم تیم اعزامی به بازیهای کشورهای اسلامی را جمع کردند و برخلاف تصور در تورنمنت سطح بالایی شرکت کردیم. اکثر مدعیان در اوزان مختلف حضور داشتند؛ در ٧٤ کیلوگرم کشتیگیر ازبکستانی در المپیک جردن باروز را مغلوب کرده، در ٨٦ کیلوگرم نیز حسن یزدانی ٢ مدالآور المپیک را شکست داد و به آنها رحم نکرد.
به نظر میرسد حسن یزدانی بعد از شوکی که در جامجهانی متحمل شد، دوباره به روزهای اوج خود بازگشته است؟
اتفاقی که برای یزدانی در جامجهانی رخ داد، طبیعی بود. وقتی یک کشتیگیر به یک وزن بالاتر میرود، باید چنین شکستهایی را تجربه کند. انتقاداتی به این مسأله مطرح شد اما همان موقع هم میدانستیم که این نقدها فنی نبود. یا برخی آگاهی نداشتند و یا قصد و غرضی در حرفهایشان بود که چنین موضعی علیه قهرمان المپیک گرفتند. وقتی یزدانی از ٧٤ کیلوگرم به ٨٦ کیلوگرم رفته است، باید با یک کشتیگیر ٩٧ کیلوگرم در تمرینات تنهبهتنه شود. درست نیست که همیشه از یزدانی انتظار داشته باشیم حریفانش را ١٠ بر صفر شکست دهد. با خود حسن هم صحبت کردم اما در آن برهه در رسانهها جواب منتقدان را ندادم چون میدانستم میگویند بعد از باخت یک قهرمان، بهانه میآورند.
کشتی آزاد به شرایطی رسیده که در هر وزن حداقل ٢ مدعی حضور دارند.
ما نتیجه همدلی آزادکاران و مربیان را میبینیم. البته این اتفاق حاصل ١٠سال زحمت مربیان در ردههای پایه و بزرگسالان است که دست به دست هم دادند تا کشتی آزاد ایران در جهان حرف اول را بزند.
برای مسابقات جهانی ٢٠١٧ چه برنامهای دارید؟
باید مدعیان در هر وزن با یکدیگر کشتی بگیرند و در انتخابی شرکت کنند. بعد از انتخابی هم دیگر زمانی نیست که بخواهیم در تورنمنتی شرکت کنیم. بههرحال رقابتهای جهانی که امسال در فرانسه برگزار میشود، بالاترین سطح کشتی جهان است و باید با بهترین نفرات به مصاف حریفان برویم. کشتی گرفتن در مسابقات جهانی با مسابقات دیگر فرق دارد و نیاز است که نفرات اعزامی تجربه لازم را داشته باشند. امیدوارم تا آن موقع امکانات لازم قبل از این رقابتها فراهم شود تا با نتیجهای خوب و دست پر به کشور بازگردیم.
رضا یزدانی با وجود سن بالایی که دارد و مصدومیت شدیدی که داشت، هنوز هم برای بازگشت به تیمملی انگیزه دارد. شما با او صحبت داشتید؟
با توجه به مصدومیتی که رضا داشت، عمل جراحی کرد و فکر میکنم الان فیزیوتراپی میکند. اخیرا با او صحبت کردم و تا به حال نیز از او چیزهای خارقالعاده دیدم. یزدانی کارهایی میکند که از نظر فنی و روی کاغذ قابل انجام نبوده اما او توانسته است. اول از همه مهم سلامتیاش است اما اگر بتواند خودش را به شرایط ایدهآل برساند، بعید نیست به تیمملی برگردد.
با توجه به افتخارات اخیری که در جام جهانی، مسابقات قهرمانی آسیا و بازیهای کشورهای اسلامی کسب کردید، حمایتهای لازم از سوی مسئولان را دیدهاید؟
متاسفانه باید بگویم خیر. فدراسیون از نظر فنی ما را حمایت میکند اما مسئولان بالاتر به ما کملطفی میکنند. بعد از جامجهانی با وجود قهرمانی ایران هیچ تقدیری از کشتیگیران نشد. بههرحال فدراسیون هم تا جایی میتواند کمک کند اما بقیه حمایتها برعهده مسئولان وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک است. تا به حال که من هیچگونه حمایتی ندیدم و به نظرم جایگاه کشتی خیلی خوب در نظر گرفته نشده است.
صحبت پایانی؟
فکر میکنم دیگر همه پذیرفتهاند که کشتی از نظر مدالآوری در تمام میادین ورزش اول کشور است. کشتیگیران شبانه روز درگیر تمرین و اردو هستند و جایگاه این رشته آنقدر بالا هست که نیازی به تعریف ندارد. باید امیدوار بود که مسئولان به زحماتی که کشتیگیران در طولسال میکشند و با درد و رنج به مدال میرسند، توجه کنند.
انا