ثبت مشاور

تاریخچه کشتی ورود ایران به کشتی بین المللی

تاریخ : 1399.04.05
نویسنده : Koshtisara
نظرات : 0

کشتی سرا : کشتی نوعی ورزش باستانی ایرانی است که در آن دو فرد ، با هم مبارزه تن به تن می کنند و با هم گلاویز می شوند و تلاش می کنند تا حریف خود را نقش بر زمین کنند و یا با توجه به اصول و قوانین کشتی ، تعادل حریف را بر هم زده و او را به زمین بزنند.

 

آموزش تاریخچه کشتی

 

کشتی به نحوی در زمان های دور و حتی ماقبل تاریخ نیز رواج داشته است . به نحوی که افراد ، بصورت تن به تن باهم می جنگیدند و این جنگ ، با مرگ یکی از طرفین ، یا صدمات شدید ، به پایان می رسیده و در آن دوران ، کشتی ، مطمئنا مانند امروز نبوده .

نام کشتی ، از کمربندی که نام آن کُستی بود و پارسیان و زرتشتیان ، هنگامی که آفتاب غروب می کرد ، آن را به کمر خود می بستند و شروع به خواندن دعا ، در برابر آتش می کردند . این کمربند ، که زرتشتیان ، به آن ، بندرین نیز می گویند ، کمربندی است که توسط زنان موبدی بافته می شود و دارای 72 نخ از جنس پشم گوسفند است . این 72 نخ ، به 6 دسته نخ دیگر تقسیم می شوند و هر دسته ، 12 نخ را در بر می گیرد . هر کدام از این تقسیم بندی ها ، فلسفه ای جداگانه دارند . 72 نخ انتخاب شده ، اشاره به 72 فصل یسنا ، که یکی از بخش های اوستا است دارد . 12 رشته در هر دسته بندی ، به دوازده ماه سال اشاره دارد . 6 قسمت کردن 72 نخ نیز اشاره دارد بر شش گاهنبار یا حبش‌های دینی سال است .

بستن کستی بر کمر نیز آدابی داشت . کستی را سه بار بر کمر می بستند که سه اصل مهم زرتشت را یادآوری می کند .

سه اصل زرتشت ، این اصول هستند : گفتار نیک، کردار نیک و پندار نیک

اولین بار ، در یونان ، در سال 704 پس از میلاد مسیح ، ورزش کشتی ، وارد المپیک شد . در المپیک باستانی ، قهرمان کشتی ، پس از قهرمان دیسک ، مهمترین قهرمان یونان شناخته می شد . داستان های زیادی در رابطه با کشتی باستانی ، وجود دارد . از جمله این داستان ها ، رقابت اودیسه و آژاکس که روایتی از هومر در ایلیاد است ، را می توان نام برد .

ورزش کشتی در دوران صفویه و زندیه رونق زیادی در ایران پیدا کرد به نحوی که در هر شهر صدها پهلوان وجود داشت . دوران قاجار ، اوج کشتی بود و در روزهای تعطیل ، پهلوانان کشتی گیر ، درمیادین بزرگ شهر ، زور آزمایی می کردند . بر همین اساس ، پهلوانان پایتخت انتخاب می شدند و هر ساله این امر اتفاق می افتاد . افرادی همچون محمدصادق بلور فروش ، ابراهیم یزدی معروف به یزدی بزرگ ، پهلوان اکبر خراسانی ، حسین یوز باشی، سید حسن رزاز، سید اسماعیل کالسکه‌ ساز ، از بزرگان کشتی و پهلوانان معروف در زمان قاجار بودند . زورخانه و ورزش های زورخانه ای ، در زمان رضا شاه رونق گرفت و به تدریج ، باشگاه ها و ورزشگاه ها نیز شکل گرفتند .
همچنین کم کم ، با بین المللی شدن ورزش کشتی ، مقررات خاصی برای کشتی گیری وضع شد و حتی نحوه پوشش و لباس کشتی نیز دستخوش تغییر شد .

در سال ۱۳۱۷ در ایران ، تعلیم کشتی آزاد و فرنگی با مقررات بین‌المللی ، توسط حمید محمود پور ، آغاز شد . حمید محمود پور ، اولین تشک کشتی از جنس اسفنج را در دانشسرای تربیت بدنی واقع در دروازه دولت تهران پهن کرد . در سال ۱۳۱۸ اولین دوره مسابقات کشتی آزاد قهرمانی کشور در ورزشگاه امجدیه تهران برگزار شد . باشگاه سلیمان خان در خیابان شاپور سابق ، نخستین باشگاه رسمی کشتی بود . در سال ۱۳۲۶ ، تیم کشتی ترکیه ، به عنوان اولین تیم کشتی خارجی به ایران آمد .
در المپیک ۱۹۴۸ لندن ، منصور رئیسی کشتی گیر ایرانی ، نخستین کشتی گیر حاضر در رقابت های المپیک بود که مقام چهارم را کسب کرد . اولین حضور تیم ملی کشتی ایران در قهرمانی کشتی جهان هم در اولین دورهٔ رقابت‌های قهرمانی کشتی آزاد جهان در سال ۱۹۵۱ در هلسینکی فنلاند ، با حضور تیم ملی کشتی ایران ، اتفاق افتاد .

 
در مناطق مختلف دنیا ، کشتی به سبک های گوناگونی تمرین و انجام می شود . مهمترین این سبک ها ، کشتی با کمربند شامل گلیما در ایسلند، شوینگن در سوئیس، گوراش در آسیای میانه و نیز سومو و جوجیتسو در ژاپن، و سامبو در روسیه می باشند .

متداول ترین سبک های جهانی کشتی ، دو سبک المپیکی این ورزش ، یعنی کشتی فرنگی و کشتی آزاد هستند . کلیه مسابقات رشته های کشتی فرنگی و کشتی آزاد ، زیر نظر فدراسیون بین المللی کشتی ، یعنی فیلا ، برگزار می گردد .

 

کشتی فرنگی و کشتی آزاد

کشتی فرنگی : این رشته از کشتی ، محبوبیت خاصی در قاره اروپا دارد و از خصوصیات آن ، ممنوع بودن گرفتن پائین کمر و عدم استفاده از پا برای خاک کردن حریف است .

 

کشتی آزاد : در این سبک کشتی ، برخلاف کشتی فرنگی ، موارد ممنوعه در کشتی فرنگی ، یعنی گرفتن پائین کمر و پا نیز آزاد هستند .


در سال 2013 ، شورای اجرائی کمیته‌ی بین‌المللی المپیک پیشنهاد حذف کشتی از بازی های المپیک را در سال 2020 ارائه کرد . پنج کشور شامل : آلمان، ایالات متحده‌ی امریکا، ایران، بلغارستان و روسیه ، با این پیشنهاد مخالفت کردند و کمیته بین المللی المپیک ، در كنگره خود ، رای به ماندن كشتی در المپیک ۲۰۲۰ و ۲۰۲۴ داد .

 

در ادامه آموزش ها ، با فنون و نحوه حرکات و قوانین و اصول کشتی ، آشنا خواهید شد .




فیلم و سریال تصادفی


دسته بندی :  آموزش کشتی

نظر دهید :

نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی شود

بالا